Apachetop, hvad laver din webserver?

Apachetop er et værktøj der giver et realtime indblik i en Apache server aktivitet, hvor mange forbindelser og hvilke adresser bliver tilgået, hvor meget data og cpu kraft bliver pt forbrugt, Apachetop ligger i Debian’s repository og beskrives således “Realtime Apache monitoring tool”, værktøjet installeres med et simpelt:

# apt-get install apachetop

og såfremt din apache er sat op ifht. Debian’s forskrifter vil den virke out of the box.

Værktøjet vil herefter løbende læse og analysere din logfiler og på baggrund af det give dig realtime data om det arbejde din webserver udfører, det kan eksempelvis se således ud:

Den vigtigste værdi her er i linie 2 hvor der i mit eksempel står 326 reqs (2.3/sec) og som er et tal for antal forespørgsler i sekundet, et tal der kombineret med viden om de scripts der kører på serveren kan hjælpe dig med at målrettet din indsats i forbindelse med optimering af både server og kode.

De nederste linier viser de mest tilgåede URL’s på serveren samt detaljer om disse, hvor tit de udføres, hvor mange data de generere og hvor hurtigt disse sendes afsted. Apachetop er et af mine faste værktøjer i værktøjskassen når jeg arbejder med optimering af webservere og webapplikationer.

Dette indlæg blev udgivet i Apache, Knowledge Base, Linux, Old Base. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar