En håndfuld interesante tools

Her er lige et par hurtige fra sidebenet, enormt dejlige features som man sjældent vidste man manglede før man stod med dem.

Skift aktiv console på en maskine ude adgang til tastaturet, chvt står for CHAnge Virtual Terminal og det er så simpelt som at skrive: chvt 1 i f.eks. en ssh forbindelse på maskinen, hvorefter maskinens første skærm vil vise terminal 1 og chvt 7 vil vise den grafiske brugerflade.

Observer og overtag en eksisterende console session, hvis nu du ikke har sidet ved din server i mange måneder og bliver i tvivl om hvordan terminalen ser ud så skynd dig og fyr en : apt-get install conspy af på den og bagefter en conspy 1, det der mødte mig i umiddelbart det efterfølgende overblik var flg.

forbindelsen til maskinen afbrydes igen ved at trykke 3 gange hurtigt efter hinanden på ESC … det er også muligt at lave view only med parameteren “-v”.

Send taste-tryk til en igangværende X-Session
Lige i mit tilfælde handlede det om at fjernstyre en storskærm, men mulighederne er jo uendelige: apt-get install xdotool , giver os selve værktøjet mens flg. lille script:

#!/bin/sh
export DISPLAY=:0
xdotool key --clearmodifiers F11

Sender et F11 tastetryk til din grafiske terminal, jeg har haft meget glæde af muligheden for at kunne sætte vores overvågning i fuld skærm uden at skulle op og sætte keyboard til maskinen der viser resultater for vores overvågning på skærmen på væggen ?

Dette indlæg blev udgivet i Knowledge Base, Linux, Old Base. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar