Lav din egen webbrowser på 15 minutter

Tidligere idag skulle jeg genstarte vores skærm på væggen (en skærm der for det meste viser at alle vores servere, kunder, køleanlæg, switche og mailkøer har det godt) fordi den længe havde været lidt langsom til at opdatere, det viste sig efterfølgende at den var 4-5 minutter om at starte Firefox, et hurtigt kig på top viste at den var begyndt at swappe helt vildt … hvilket selvfølgelig giver fornuftig mening taget i betragtning at den kun har 512mb ram og kører både apache og nogle forskellige værktøjer til at streame lyd.

Nuvel, det endte ud med at jeg flækkede en webbrowser sammen med Webkit i Python, det tog 15-20 min at få til at spille, først:

apt-get install python-webkit

Derefter opretter jeg filen browser.py i mit homedir:

#!/usr/bin/env python

import gtk, webkit

window = gtk.Window()
window.set_position(gtk.WIN_POS_CENTER)
window.set_size_request(1024,768)

browser = webkit.WebView()
browser.open("http://www.eksempel.dk");
window.add(browser);

window.show_all()

gtk.main()

Vores maskine er skjult bag en reol hvor der hverken sider mus eller keyboard på, så jeg arbejdede på den via ssh, derfor skulle jeg lige sætte DISPLAY variablen, og selvfølgelig tildele execute rettighed på scriptet:

# export DISPLAY=localhost:0
# chmod 755 browser.py 
# ./browser.py

Webkit understøtter Javascript og vores dashboard kører faktisk hurtigere på webkit end i Firefox, og den starter på 1-2 sekunder nu og kører i fuldskærm uden at blinke … noget vi havde store problemer med at få Firefox til. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Knowledge Base, Linux, Networking. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar